25.1.2008

Joulunpunaista

Pääsin minäkin jouluaattona (!) mukaan Ravelryyn. Uteliaan luonteeni vuoksi minunkin piti sinne päästä ja kyllähän tuo kannatti. Mainio paikka, josta on paljon hyötyä neuletöitä suunnitellessa ja sieltä löytää paljon uusia ideoita ja ohjeita joihin ei blogimaailmassa välttämättä törmää. Tämän hihattimen ohjeen löysin Ravelryn kautta.


Malli:
I Do by Jody Prival/Knitty
Lanka: Sandnes Garnin Kitten Mohair, väri 4219, 75 g
Puikot: 4,5 mm pyöröt/sukkapuikotOhje ei kyllä ollut paras mahdollinen. Jouduin aloittamaan tämän kolmeen kertaan, kun aina siitä tuntui tuleva liian iso. Aloitin tekemällä kokoa M ja päädyin lopulta XS kokoon, jota ei ollut edes ohjeessa. Matkan varrella lankakin vaihtui puuvilla/viskoosilangasta mohairiksi. Lisäksi lisäykset ja kavennukset pitsineuleessa eivät olleet mitään herkkua. Ohjeet olivat englanniksi, joten siinä tuli samalla testattua, josko selviydyn englanninkielisistä neuleohjeista mun vähäisillä neulonta taidoillani ja aika hyvinhän siinä kävi, kun valmista tuli. Työn laadussa tosin olisi vähän parantamisen varaa, mutta jos ei olla pikkutarkkoja niin ihan hyvä se on.


Todistettavasti joulupukki lukee tätä blogia, kun osasi tuoda mulle lahjaksi keittiövaa'an! Toi on kyllä tosi kätevä.

Ravelrystä puheenollen yksi ikävä ominaisuus siinä on. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta sinne ei saa lisättyä kuvia muualta kuin vain omalta Flickr-tililtä ja Flickrin ilmaistiliin ei mahdu kuin vain 200 kuvaa. Minä olen jo aikaa sitten tehnyt periaatepäätöksen, etten ala Flickristä maksamaan eli nyt minä sitten poistelen sieltä vanhoja kuvia pois, jos tahdon laittaa uusia kuvia Flickriin/Ravelryyn. Rahastuksen makua tässä hommassa...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Älä ihmeessä poista Flickristä kuvia, sillä ilmaistiliinkin voi laittaa yli 200 kuvaa. Alkupään kuvat vain eivät näy enää Flickrin kautta, mutta jos niitä on linkitetty esim. blogiin tai Ravelryyn, siellä ne näkyvät edelleen. Ja jos joskus päätät kuitenkin maksaa pro-tilistä, kaikki kuvat ovat tallella ja tulevat uudelleen näkyviin.

Kati kirjoitti...

Kiitos Hestia vinkistä!

Tosin poistamalla huonompia kuvia tiedän, että ne minulle tärkeämmät kuvat pysyvät Flickrissä nähtävillä, että taidan edelleen jatkaa kuvien poistamista. Ei kai siinä muu auta, kun maksamaan en kerran suostu.

shilantra kirjoitti...

Oh, I can't read finnish, but that is absolutely beautiful! Great job!!

Kati kirjoitti...

Thank you Shilantra!