10.2.2007

Palasia käsityöhistoriastani

Päivän hyvä työ on nyt tehty. Siivottiin kaksi tuntia kahden hengen voimin, ja kyllä olikin paljon siivottavaa, kun ei oltu pitkään aikaan kunnolla siivottu. Nyt olisi hyvä aika levittää tilkkutyö lattialle tikkauksen esivalmisteluja varten, kun on vasta pesty lattia. Inspiraatiota vielä odottelen. Vanuakin pitäisi riittää hetkeksi, kun ostin sitä tänään kolme metriä.

Vaihdoin nyt siivotessani sohvatyynyn päällisetkin pitkästä aikaa ja laitan ne nyt tännekin. Nämä olen tehnyt varmaan vuonna 1998, jos oikein osaan arvioida. Ovatkin olleet monesti käytössä ja monesti käyneet pesukoneessa. Otin niistä nyt kuvan, kun en ole aiemmin niitä tullut kuvanneeksi. Ensimmäinen tilkkutyöni oli kun eka-, tokaluokkalaisena ompelin kotona kamalista tekokuitukankaista itselleni luistinpussin. Nämä ovatkin sitten ne seuraavat tilkkutyöni mitä sen jälkeen tein. Näistä kai se innostus sitten lähti.


Ja tämä äidin kaappiin unohtunut käsilaukku löytyi, kun etsiskelimme tässä taannoin kirpputorille vietävää tavaraa. Tämä on varmaankin vuodelta 1996. Tein laukun samettikankaasta ja kuvion kirjoin muliinilangalla. Sen muistan aina, kun olin juuri saanut laukkuni valmiiksi ja laukku oli varmaan ekaa kertaa käytössä niin miespuolinen ystäväni sanoi:" Saanko arvata? Sä oot ostanut tuon kirpputorilta!?" Se oli vähän nolo hetki. Piti sitten kertoa, että se on ihan uusi ja tarkoituksella olen tehnyt laukusta vähän vanhan tyylisen. Nyt laukku on kyllä ihan saumoistaan hajalla, ettei siitä enää käyttölaukuksi ole, mutta kirjontakuvion voisi vielä uusiokäyttää johonkin.


Today I introduced my old and broken handbag, which was found from my mothers closet. I have made it about 1996. And those blue pillow cases are probably the reason why I got inspired of patchwork. Back then it was about 1998.

2 kommenttia:

ihanasonja kirjoitti...

Kaikilla on tänään siivousrumba päällä. Vielä en oo ehtiny edes käsitöitä tekemään yhtään...

upa kirjoitti...

Aivan upeat tyynyt!