8.2.2007

Alikeompelua

Olen haaveillut tekeväni joskus jonkun isomman työn alikeompelutekniikkaa käyttäen. Sitä silmällä pitäen tein tänään tekniikkakokeilun. Ompelin ensin yhteen jämätilkkuja, mitä nyt sattui olemaan saatavilla. Yritin valita vaaleita sävyjä, mutta kenkälaatikossani kun on enimmäkseen tummia tilkkuja lopputuloksesta tuli hieman tummempi kuin oli tarkoitus. Päällikankaaksi valitsin käsinvärjätyn vihreän kankaan. (Ja tuon sinisen piti olla taustakangas, mutta jätinkin sen sitten käyttämättä.)


Kiinnitin kankaat yhteen ja piirsin kankaalle lyijykynällä haluamani kuvion ääriviivat. Sitten surrutin ompelukoneella yrittäen mennä piirtämieni viivojen mukaan. Välillä meni vähän metsään, kun en nähnyt piirtämiäni hentoja viivoja. Paras ja jännittävin vaihe oli tietenkin se, kun sai leikata kuviot auki.


Lopputuloksesta tuli ihan kiva ja oli erikoista huomata miten tuo vihreä kangas muuttaa alla olevien kankaiden värejä pastellisemmiksi.


This was my experimentation of reverse applique with raw edges. It was quite exciting to do, especially the cutted design part. I wish to do something bigger with this technique someday.

3 kommenttia:

Elli kirjoitti...

Ohhoh, tulipas hieno! Minä en ole ikinä tätä tekniikkaa kokeillut, mutta täytyy varmaan lisätä tämäkin listalle :D

sonja kirjoitti...

Näyttää hyvältä. Itte kanssa hurahdin tuohon alikeompeluun kun koulussa ykkösellä sitä kokeiltiin :).

Kati kirjoitti...

Joo, toi on kyllä yksinkertaisen helppo ja saa hienoa jälkeä lyhyessä ajassa.