13.5.2007

Hyvää äitienpäivää! Happy Mother's Day!

Äitini saa tänä vuonna itsetehdyn äitienpäivälahjan. Hmm.. Koskahan viimeksi sai. Ei varmaan ainakaan viime vuonna. No, tänä vuonna äiti saa tilkkukaitaliinan. Olen sitä hiljaisuudessa muutaman päivän tehnyt, enkä voinut aiemmin blogissakaan mitään näyttää, kun äitini vierailee täällä usein. Mä itse käytän noita itsetehtyjä kaitaliinoja paljon ja äitinikin on "liinaihmisiä" joten eiköhän tämäkin äidillä heti käyttöön tule.

Tämä on samalla myös Omituisten Ompelijoiden Kerhon toukokuun tekele, jossa aiheena oli KESÄJUHLAT. Tekeleenä sai ommella mitä vaan kunhan se tulee lahjaksi kevät/kesäsankarille. Se sai olla lahja äidille, ylioppilaalle, valmistuvalle, rippilapselle tai syntymäpäivä- sankarille.

Värit valitsin kankaista, jotka matsaavat keskenään ja ovat toivottavasti äidinkin mieleen. Keltaisia ruskehtavia roosahtavia vähän liilaa ja kultaakin mukana. Ainakin nämä ovat tuttuja värejä äidin pukeutumisesta :D


Saatuani tahtomani blokkimäärän tehtyä, koitti tämä jännittävin vaihe kun sai pyöritellä ja järjestellä blokeista erinäköisiä kuvioita. Arvatkaapas minkäs näistä valitsin?

No, äidille valitsin tuon kolmannen mallin oikealta. Eniten kuitenkin ihastuin tuohon punaiseen siksak-kuvioon, joka on vasemmassa reunassa. Ajattelin sen kuitenkin olevan äidille liian nuorekas ja tuo äidille valitsemani malli taas vaikuttaa juhlavalta ja sopivammalta äidin makuun.

Kun olin saanut liinan muuten ommeltua ja tikattua vaikutti tosi harmilliselta, että vielä pitäisi turmella hieno työ reunakaitaleella. Sitten vielä tuntui, ettei mulla ole mitään sopivaa kangasta siihen. Monia liinassa käyttämiäni kankaita ei edes ollut enää kuin vain pieniä paloja eikä niistä saa mitään reunakaitaleita aikaiseksi. Menin kaupasta ostamaan sopivan keltaista vinonauhaa, mutta kotona sekin näytti niin lattealta ja sävykin oli väärä!! Vaikka mulla oli tilkut kaupassa mukana, että tulee varmasti oikea väri. Päädyin sitten lopulta laittamaan mustavalkoisen reunakaitaleen, kun sopivaa keltaista ei löytynyt ja hyvä niin. Tuo sopi tosi hyvin ja olen tyytyväinen. Kooltaan liina on 25 x 200 cm.

Kurkistus takapuolellekin.
Kirjoitin nuo edelliset tekstit aiemmin. Nyt äitienpäivälahja on jo annettu ja äitini piti kovasti saamastaan lahjasta. Seuraavaksi pitäisi alkaa kokoamaan Yahoon tilkut-ryhmän nyssäkkävaihto pakettia nyssäkkäystävälle. Ohjeet ja osoitteen olenkin jo saanut joku aika sitten, mutta itse toteutus on vielä alussa. Pakettiin valmistetaan mukaan säilytyspussukka kesäkäsityölle. Sen teen tilkkutyönä tietenkin :D

I made this table runner for mother's day present. These colours are my mother's favorite colours and she uses these colours much in her clothes. I made this table runner quietly without any blogging here, because my mother visits here often. When I had done enough blocks I arranged blocks to see what kind of table runners could I make. Model I chose, was in my opinion, most suitable for my mom. Today I gave this present and she liked it a lot.

4 kommenttia:

Ultsi kirjoitti...

Jaa taas kerran kaunis työ sinulta!

kangaskasa kirjoitti...

Uskomattoman monta kaunista mallia olisi tullut samoista paloista. Mulle täysin uutta ja ihmeellistä katsottavaa. Kiitos kuvista! Todella kaunis liina valmistui äidillesi!

Sonja kirjoitti...

Hienon liinan teit äiskälle! Itte olin eilen kipeä, enkä päässy kotoa pois :(.

Kivaa, että säki oot innostunu noihin vaihtoihin ja tempauksiin! Se on hauskaa jännitystä välillä!

Maisa kirjoitti...

Hienon liinan olet tehnyt. Kiinnostaisiko sinua ketjukirje jossa lähetetään keltaisia tilkkuja? Ota yhteyttä niin kerron lisää.