15.9.2007

Chinese silk

Nyt mä tiän miksi en tykkää valmistaa vaatteita. No, siksi kun ne on niin helkutin vaikeita valokuvata. Olla nyt yhtä aikaa sekä mallina että valokuvaajana. Tämä kuvan malli on turvonnut viimeaikoina niin, että uusi vaate kiristää jo heti uutena ja valokuvaajakin oli huono löytämään hyvää kuvakulmaa. No, saatiin me sentään otettua yksi julkaisukelpoinen otos.

Tein tämän juhlatopin ihailemallani kaavalla, jolla olen valmistanut jo yhden mustan topin vuosia sitten. Alkuperäisen topin kaava oli noin 3 cm liian lyhyt, mulla kun on pitkä selkä suhteessa pituuteeni ja toppi myös kiristi, joten lisäsin kaavaan hieman lisää pituutta sekä leveyttä. Tästä tuli kyllä tosi kiva, lihoa vaan ei saa yhtään!! Ja oli nopea valmistaakin kun oli kaavat valmiina, mitä nyt muutoksia piti tehdä ja oli aiemmin ompelemani toppi mallina niin näin kuinka kannattaa saumat valmistaa.

Kankaan sain keväällä Floridan tuliaisina. Se on ihanaa hyvälaatuista kiinalaista jacquard silkkiä ja sitä jäikin vielä, että voin ommella siitä vielä jotain. Korsetti tästä kankaasta olisi ainakin ihana!! Tämä oli sitten vasta ensimmäinen ommeltu vaate tämän blogin historiassa, eipä ole näköjään tullut vaatteita tehtyä yli vuoteen. Voisihan sitä vähän useammin vaatteita ommella.


Now I know why I don't like to do clothes. That's because clothes are too difficult to photograph! Try to be as a model and a photographer at the same time! This model here in the picture has been swelling lately so that new top is tightening already and it was really hard for photographer to find the right angle for the picture. Well, atleast we got this one good pic.

I made this sleeveless top with an old pattern which I have admired a lot. I've made black top with it many years earlier. It was too tight and too short so I made some changes to this new top. This was quick to do when I had patterns already and model how I had sewn the earlier top.

I got this fabric at spring as a present from Florida. It's beautiful chinese jacquard silk and there's still some fabric left so I can do something else from it too. At least corset would be great from this fabric!!

8 kommenttia:

Ultsi kirjoitti...

Upea kangas!

Eija kirjoitti...

Kävin kommentoimassa tuolla joulukohdassa. Minusta joulunkohta blogissa kertoo paljon blogista. Itse en harrasta käsitöitä, mutta näpräämistä ja piirtämistä sun muuta puuhastelua kylläkin. Ja tilkkutyöt on hienoja ja arvosyan suuresti niitä jotka jaksavat niitä tehdä !

Marsi kirjoitti...

Hei! Olit käynyt blogissani, joten tulin vuorostani vierailulle. Kauniita töitä olet tehnyt!

Kati kirjoitti...

Kiitos!! Kiva kun on muitakin nuoria tilkkutöistä kiinnostuneita bloggaamassa :D

Elli kirjoitti...

Vastavierailulla... :) Hienon näköisiä juttuja teet. Tulen varmasti uudestaan.

Aivan ihana toppi!

Kati kirjoitti...

Kiitos Elli!!

Anonyymi kirjoitti...

Mistä tämä topin kaava on peräisin? Olen etsinyt tuontyyppisiä kaavoja, mutta mistään ei tunnu löytyvän kuin hiattomien- tai halterneck-toppien kaavoja..

Kati kirjoitti...

Se on luultavasti jostain Burdasta vuosien takaa. Mulla on kaava tallella vielä varastossa, jos joskus vielä tarviin sitä. Oon säilönyt kaikki käyttämäni hyvät kaavat samaan mappiin. En nyt lähde katsomaan mistä lehdestä, tuskin noin vanhaa lehteä mistään löytäisitkään.

Voit itsekin piirtää kaavat muokkaamalla jotain toista hyväksi toteamaasi kaavaa.