16.6.2007

Löträyspäivä = uusia kankaita

Tänään kävin shoppaamassa vähän uusia kankaan- painovärejä. Mukaan lähti painoemulsiota, ruiskuemulsiota, kultaista ja hopeista peittoväriä, pigmenttejä keltaista, punaista, sinistä, mariininsinistä ja vihreää, kaikki Emo-tuotannon tuotteita. Onneksi olin jemmannut kaappiin pieniä lasipurkkeja niin pääsin heti sekoittelemaan värejä ja sotkemaan.

Tämä oli tämän päiväinen tekniikka. Vedellä kasteltu kangas, kangasta ryttyyn ja väriä päälle. Sit vaan myttysin ja painelin sitä niin, että värit lähtee liikkeelle eikä jäisi valkoisia kohtia. Tuosta kankaasta kuten muistakin tämän päiväisistä tuli loppujen lopuksi tosi haaleita. Laitoin liian vähän pigmenttiä, kokemuksen puutetta. Jostain syystä pelkään tehdä tummia kankaita niinpä tämäkin piti oman kantapään kautta kokea. Tässäpä on tämän päivän löträyksen saldo.

Today I went to buy some more fabric paints, which got me excited to do more dyeing. Here's all what I made today.

5 kommenttia:

sonja kirjoitti...

Pian mäkin kyllä kaivan mun kangasvärit kaapista ja rupean värjäileen. Sekin, kankaanvärjäys inspiraatio, tulee niin kausissa...

Elli kirjoitti...

Ihania kankaita! Minä en ole vielä ikinä värjännyt itse kankaita, haluttaisi tietenkin kokeilla ;D

Kati kirjoitti...

Kokeilemaan vaan!! Kivaa on, mutta voit jäädä koukkuun :D Mäkin tässä parhaillaan suunnittelen, koska pääsen taas värjäämään.

päivi kirjoitti...

Kivan näköisiä värjäyksiä.
Mistä Vaasasta saa Emotuotannon tuotteita. Täällä Treelta niitä ei tietääkseni saa mistään. Painopasta on niin raskasta etten viitsisi tilata, kun heinäkuun alussa kuitenkin poikkean Pohjanmaalla.

Kati kirjoitti...

Rauhankadulla on NiruNaru-niminen monipuolinen askartelutarvikeliike, joka myy Emotuotannon tuotteita. Rakennus on lähellä Kauppapuistikkoa. Nyt heinäkuussa Vaasaan tulee NiruNarulle kilpailija, kun tänne avataan Sinooperi Eurokankaan viereen.