2.11.2006

Tilkkutyönäyttely

Olipas ihanaa! Kävin tänään tilkkutyönäyttelyssä Ateljé Tornissa. Siellä on esillä Tilkkuyhdistys Finn Quiltin Pisto-ryhmän korkeatasoista taiteellista tilkkutaidetta. Oli kyllä mukavan monipuolinen ja tasokas näyttely ja vieläpä Vaasan keskustassa. Ei onneksi tarvinnut matkata minnekään!

Siellä oikein havahtui huomaamaan miten monipuolisesti oli käytetty erilaisia materiaaleja. Esimerkiksi puuvillaa, tylliä, pellavaa, samettia, villaa, organzaa, nauhoja, nappeja ja erilaisia lankoja. Paljon oli myös käytetty erilaisia kierrätysmateriaaleja.

Tykkäsin eräästäkin seinätekstiilistä, joka oli toteutettu vanhojen pellavanväristen pellavaliinojen päärmereunoista ja seassa oli erilaisia pitsejä ja tehosteena liilaksi värjättyä samettia ja puuvillaa tai pellavaa!? Se oli magee vaikka olikin vanhoista materiaaleista. Toisen roska on toisen aarre, niin se on.

Heräsi kyllä kysymys, mitä pirua minäkin jemmailen kaikkia hienoja kankaan paloja, nauhoja ja nappeja enkä koskaan niitä mihinkään käytä!? Aivan hyvin voi tilkkutöihin yhdistellä esim. vaatetuskankaita. Jotenkin sitä on vain jämähtänyt käyttämään vain puuvillapalttinakankaita, vaikka mahdollisuuksia olisi paljon muuhunkin.

Äkkiä sitä vain unohtaa äsken näkemänsä ja mieleen jää vain mielikuvia näkemästään näyttelystä. Voi olla että menen käymään vielä toisenkin kerran. Kannattaa kyllä käydä katsomassa jos yhtään kiinnostaa ja asuu täällä päin. Sama näyttely tosin on kiertänyt muuallakin suomessa ja tulee varmaan vielä kiertämään. Hieno oli!


Ei kommentteja: